Reprezentanții societăților de colectare a deșeurilor de la nivelul județului Maramureș au fost convocați la discuții în vederea găsirii celor mai eficiente soluții în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere și depozitarea acestora după ce în urma unei acțiuni în instanță, nu mai pot fi depozitate resturile menajere la rampa de gunoi amenajată la Sighetu Marmației.

Pentru a rezolva situația, în momentul de față, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a anunțat că a luat legătura cu conducerea administrațiilor din județele Bihor și Sălaj primind acordul ca deșeurile menajere să fie colectate și depozitate la Oradea și respectiv Zalău.

”În momentul de față aceasta este soluția pe care o avem la dispoziție pentru Maramureșul Voievodal. S-au început procedurile necesare în vederea amenajării unui nou depozit temporar astfel încât să nu mai avem astfel de probleme la nivelul județului până în momentul în care depozitul de la Sârbi – Fărcașa va deveni funcțional. Am discutat cu reprezentanții Gărzii de Mediu, cu conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Maramureș, în vederea întocmirii documentației necesare pentru a respecta toate normele în vigoare”, a declarat Ionel Bogdan.

 Lucrările la depozitul ecologic de la Sârbi vor fi finalizate până în 2023, în prezent amplasamentul va fi pus în siguranță astfel încât lucrările rămase de realizat să fie executate de un operator economic serios care să ducă la bun sfârșit acest proiect vital pentru județ.

Sursa foto: facebook Vasile Moldovan

Sursa: Realitatea de Maramures