Marți, 29 decembrie 2020, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, au semnat acordul de asociere în vederea realizării proiectului Varianta Ocolitoare Sighetu Marmației.

 Cota de contribuție a Primăriei Sighet este de 50%, respectiv suma de 177.500 Euro, cu TVA inclus, sumă ce urmează a fi recuperată din fondurile europene puse la dispoziția României.

”Urmează a se constitui un grup de lucru mixt care va derula și pregăti procedura de achiziție în vederea intocmiri studiului de fezabilitate și depunerea cererii de finanțare către Ministerul Transporturilor prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Se simte tot mai mult nevoia unei centuri ocolitoare a municipiului nostru, creșterea progresivă a traficului din zona centrală, în special a traficului greu, făcând că acest proiect să devină o necesitate. Este un proiect ambițios, care se va lega de un alt proiect al CNAIR, cel privind construirea podului peste Tisa în zona Teplita, proiect care a primit finanțare în cuantum de 31 milioane de Euro. Prin implementarea acestor proiecte s-ar descongestiona traficul din zona centrală, s-ar reduce degradarea și uzură arterelor existente, s-ar atrage investitori în zona și s-ar crea o punte de legătură cu frații noștri de dincolo de Tisa și cu vecinii ucraineni” a precizat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

”Ne apropiem cu pași repezi de realizarea unui proiect important pentru Maramureș. Varianta Ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației vizează peste 15 km de centură rutieră care va face legătura între cele două drumuri naționale din zonă, DN 18 şi DN 19, precum și cu viitorul pod peste Tisa, a cărui construcție a fost aprobată în Guvern și care va fi finanțat tot prin fonduri europene. Cu siguranță Varianta ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației va fi unul dintre motoarele dezvoltării economice a Maramureșului Voievodal, va atrage investiții în zonă, va crea posibilitatea realizării unui parc industrial, pentru a avea astfel locuri de muncă mai bine plătite pentru maramureșeni”, a subliniat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Consiliul Județean Maramureș și Primăria Sighetu Marmației vor constitui un grup mixt de lucru care va pregăti și va derula procedurile de achiziție publică, după care se va întocmi studiul de fezabilitate urmând a se depune cererea de finanțare în vederea implementării proiectului și semnarea acordului de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentRomânia și Republica Moldova au semnat Declarația comună privind „relația bilaterală specială și privilegiată” între cele două țări
Articolul următorDeșeurile menajere din Maramureșul istoric vor fi depozitate la Oradea și Zalău