Primăria Bârsana vine în sprijinul cetățenilor prin înființarea unui nou serviciu social în cadrul instituției. Pentru a evita deplasările repetate la Sighetu Marmației și plata unor taxe percepute de unele birouri, adminsitrația locală a înființat un serviciu pentru întocmirea și transmiterea documentelor doveditoare a calității de asigurat, coasigurat și verificarea acestei calități.

De acest serviciu social beneficiază toți cetățenii, care pot apela la angajații primăriei pentru a fi ajutați să își întocmească documentația necesară.

”Este vorba despre un serviciu social prin care ne-am dorit să venim în sprijinul cetățenilor, în special a celor care sunt nevoiți să depună acea declarație 212 la ANAF de asigurat sau de coasigurat. Prin acest serviciu  îi scutim pe toți cei care sunt obligați să depună această declarație să facă drumuri la Sighet sau la Baia Mare și eu cred că este un serviciu bun și pentru vârstnici care nu se descurcă cu tehnologia”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Locuitorii comunei Bârsana sunt asteptați la sediul Primăriei pentru întocmirea și transmiterea documentelor doveditoare a calității de asigurat, coasigurat și verificarea acestei calități.

”Avem o persoană delegată care preia aceste declarații, îi ajută pe oameni să le completează, le trimite mai departe. Avem o colaborare bună și cu ANAF”, a adăugat primarul Teodor Ștefanca.

Documente necesare pentru asigurat, după caz:

– Adeverință de salariu;
– Adeverință de ajutor social;
– Cupon de pensie;
– Decizie handicap;
– Dovadă plată directă (chitanță) – Declarația 212 (de la primărie);
– Adeverință de la unitatea de învățământ în cazul elevilor și studenților;
– Declarație pe propria răspundere care nu realizează alte venituri;
– Act de identitate;
– Certificat de naștere;

Documente necesare pentru coasigurat, după caz:

– Dovadă persoană asigurată;
– Declarație (primărie);
– Act de identitate asigurat;
– Act de identitate coasigurat;
– Dovada filiației – certificate de naștere pentru părinți;
– Certificat de căsătorie (soț, soție).

Articolul precedentMinistrul Turismului a fost la Borșa pentru a semna proiectul de finanțare a telegondolei și a pârtiei olimpice
Articolul următorMinistrul Sănătății, vizită neanunțată la Spitalul Municipal Sighet