Despre puntea de la Grădina Morii din Sighetu Marmației au existat în ultima perioadă numeroase discuții. Podul a rămas însă tot închis întrucât cei responsabili nu au decis deocamdată care va fi modul în care acesta va fi reabiltat. Viceprimarul Ildiko Bereș a precizat că Serviciul Public de Gospodărire Urbana, care este subordonat Primăriei și Consiliului Local Sighet, trebuie să facă reparațiile la acest pod.

” Referitor la Puntea de la Grădina Morii, în data de 26.06 2018 eu am făcut o notă către Direcția Urbana, în subordinea și administrarea căruia este podul, în care am specificat să ia toate măsurile necesare pentru siguranța podului. În urma acestei adrese, eu am primit o altă adresă de la Serviciul de Gospodărire Urbana care ne aduce la cunoștință că nu are oameni specializați pentru repararea podului și o să inițieze un proiect prin care o să ceară o expertiză de realizare a lucrărilor  pe podul respectiv. Bineînțeles, este necesară o expertiză pentru reabilitarea podului dar totuși trebuie să se execute cât de curând lucrările de aducere în siguranță a podului și de a deschide circulația pe pod”, a declarat Ildiko Bereș, viceprimar Sighetu Marmației.

Pentru reabiliatrea Podului de la Grădina Morii exista o ofertă încă din anul 2015, însă acele lucrări nu s-au mai făcut. Avertismentul privind pericolul de accidentare pentru cei care trec podul rămâne valabil.

Reprezentanții Serviciului Public de Gospodărire Urbana nu au putut fi contactați pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

 

Articolul precedentPoliţiştii maramureșeni au confiscat lemn în valoare de 70 000 de lei şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 23 000 de lei
Articolul următorFostul deputat Pavel Horj retrogradat din funcţia de Şef al Ocolului Silvic Dragomireşti