Consiliul Județean a alocat bani pentru Liceul ”Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației. Suma de 55.000 lei a fost alocată din rezerva bugetară a Consiliul Județean pentru lucrări de reparații dar și pentru acreditarea unității de învățământ. 15.000 lei au fost alocați pentru plata ARACIP și 40.000 pentru lucrări de reparații.

”Am avut săptămânile trecute întâlniri de urgență cu administrația locală din Sighetu Marmației, cu deputatul din partea minorităților, domnul Petrețchi, cu reprezentanți ai Liceului Taras Șevcenko din Sighet. E nevoie de acreditarea liceului în această perioadă, comisia care trebuie să vină de la București ARACIP trebuie să fie plătită, și de asemenea e nevoie de o intervenție de urgență pentru o cosmetizare a liceului. Noi am fost întotdeauana pentru când a fost nevoie de intervenții în unitățile școlare din Maramureș”, a precizat Gabriel Zetea, președinte Consiliului Județean Maramureș.

”S-a alocat o sumă de 55 000 lei către Primăria Sighet pentru liceul ucrainean Taras Șevcenko ca să fie modernizat. În sfârșit să se facă documentația după atâția ani ca liceul să se poată reabilita pentru că este în centrul orașului, copiii ucraineni vor beneficia de acest spațiu și Consiliul Județean a fost și de această dată de comunitatea de ucraineni și a alocat această sumă pentru prima dată și se încearcă clarificarea juridică legală a aceastei clădiri pentru a se putea accesa fonduri europene”, a precizat Nicolae Mișulec, consilier județean.

Consilierii județeni au precizat că vor susține întotdeauna intervențiile în școlile din Maramureș acolo unde unitățile administrativ-teritoriale nu au resursele necesare pentru a interveni.

Articolul precedentJandarmii din nou față în față cu elevii
Articolul următorColectarea selectivă a gunoiului le dă bătăi de cap sighetenilor