Ministerul Afacerilor Interne le-a solicitat prefecților aplicarea de măsuri specifice pentru asigurarea activităților economice și sociale în sezonul de iarnă 2018-2019.  Prefectul Vasile Moldovan, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a spus că, în primul rând, se impune asigurarea contractelor de deszăpezire. 

Toate instituțiile publice trebuie să asigure un climat normal pentru desfășurarea activităților în perioada de iarnă, prin completarea rezervelor de combustibil, menținerea sistemelor de comunicații, alimentarea cu energie electrică, funcționarea sistemelor de căldură și de apă. Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, a mai transmis comitetelor locale pentru situații de urgență o adresă prin care a solicitat să comunice, până la data de 15 octombrie, stadiul încheierii contractelor de deszăpezire, asigurarea utilajelor de intervenție și a stocurilor de material antiderapant pentru a putea interveni cu eficiență în situația căderilor abundente de zăpadă. Aceeași solicitare a fost adresată Secției de Drumuri Naționale Baia Mare și SC Drumuri și Poduri SA Maramureș. După primirea datelor din teritoriu vor fi constituite echipe mixte care se vor deplasa în teren și vor verifica punctual existența utilajelor de intervenție, a stocurilor de material antiderapant, respectiv constituirea și completarea rezervelor de combustibil, a mai afirmat prefectul.
Articolul precedentStop contrabanda. Contrabanda cu țigări, principalul fenomen infracțional care se manifestă la frontiera de nord a României
Articolul următorElevii Școlii „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” au participat la ENO Tree Planting Day